Landet bortom Bergen

Det blev inte som det skulle ikväll. men det blir ändå bra. mormor är här och vi ska titta på så ska det låta. Peter Settman (eller han stavar kanske med två n?) jaja, han är rolig i alla fall. Jag har försökt att installera ett The sims spel i flera dagar men det har bestämt sig för att göra mig irriterad. allt bara blir dumt. men jag har promenerat 3 gånger och simmat 500 m den här veckan, visst är jag duktig? Ja det är jag.  Igår tittade jag och Martin på "hotelliggaren" den är så kul. sen när Martin gått hem var jag hungrig så klockan 00.30 inatt så åt jag fil och flingor.  ja vad ska jag säga mer? jag är på konstigt humör. jag är typ trött fast ändå inte..eller jag är typ seg. imorgon ska jag gå på bio =). med emelie och anneli. sen ska vi hem till anneli och titta på film. det ska bli väldans kul.

jag har börjat lyssna på "Landet bortom bergen" med Björn Afzelius. den låten är så sjukt bra bra bra.
om fem dagar ska jag köpa en singel. Håkans singel. hans skivomslag till det nya albumet är jättefiiin <3. 

Plötsligt slog det mej

Nej jag skulle blogga men jag kom fram till att jag inte gillar mitt sätt att skriva på så jag struntar i att blogga ikväll.

För övrigt så är jag nu ledig från skolan i 3 veckor. Ledig en vecka, sen prao i två veckor u n d e r b a r t.



Sluta drömma om det ljuva livet,
vi kommer aldrig vara med om det
och be aldrig mer om ursäkt, för sakerna du aldrig gjorde
men det äter upp dig när du ligger i din säng,
åh, gud det gör så ont att något så nära kan vara så långt bort

lalala <3


Hej bloggen!

Det var ett tag sen. men jag har inte hunnit. Hinner inte nu heller egentligen men man MÅSTE ju uppdatera sig, eller hur martin? Tycker att du kan blogga snart .*arg*. Nu lyssnar jag på Elvis "In the ghetto" den braaa. Och nu spelas "Heroe", den är också bra. men är lite trött på den.

Tisadag 12/2 såg ut såhär för mig:

Jag gick upp klockan 06.00. Klädde på mig och satte mig i bilen med emelie (hon sjussade mig, snällt!).
Jag skulle vara i Hägernäs 07.30.
Jag skulle vara Statist i en ICA-reklam och skulle ha med mig vårkläder. Så jag hade packat ner vårkläder och massa annat kul som jag kunde roa mig med medans jag väntade på att få spela in. (emelie hade spelat in dagen innan och hon sa att man fick vänta jättelänge). Och ja hon hade rätt. jag vääntade lääääänge. Men jag hade sällskap av två 60-åringar som var så snälla och sööta. Vi pratade en massa. det var roligt. När jag kom in i huset där vi skulle vara så fick vi frukost. Men ICA-Ulf var inge trevlig. han log inte. det var ingen som log. Bara ICA-Stig pratade med oss statister. Men vi åt i alla fall frukost och sen gick vi in i statistrummet. och jag satt i hörnet av en soffa i 5 timmar! och efter 5 timmar säger den statistansvarige "Kära ni, det är såhär att dom har tagit bort den scenen ni skulle vara med i..." gaaahhh. jobbigt. men det gjorde inte så mycket för vi fick betalt, så mycket vi skulle ha fått om vi varit med så det var bra. dessutom så hade jag ju trevlogt sällskap också de där 5 timmarna =).

 
Jag undrar om det finns någon bättre version av "jag har varit i alla städer" som när Håkan gjorde den i höstas på Taubekonserten..? Jag har tittat på den flera gånger. gåshud gåshud gåshud. varje gång. så braaa.

På Onsdag har jag Matteprov, på torsdag har jag hemkunskapsprov och på fredag har jag en NO-läxa..Om njurarna. kul kul...sen skulle vi få någon tyskaläxa till på onsdag också men jag ska försöka prata med Stina om det. Jag har konfiramtionsträff på tisdag också. Hur ska jag hinna?! Jag får för mig att veckodagarna stavas med stor bokstav..(jag fick ändra alla nu).
Bara en vecka kvar. sen har jag looov. sen prao. sen 3 dagar i skolan, sen loov igen! Superbra ju! Elin Glad.

Petra Von Kants bittra tårar..

..är en av de bästa pjäserna jag sett. Grymt bra verkligen. Jag och emelie var och såg den i tisdags, stadsteaterns minsta scen. scenen är liksom plan (alltså den är inte upphöjd) vilket gör att man kommer ännu närmare skådespelarna. Pia Johansson är så otroligt bra, man tror att hon bara kan vara rolig men om man ser den här pjäsen så ser man hur proffsig hon är på skådespeleri. Man kände verkligen med Petra (som hennes karaktär heter) och man ville bara krama henne (som emelie och tina vill göra med alla roller i alla pjäser de ser...). Det var två eller tre gånger jag blev tårögd. man kände i bröstet hur ont det gjorde i Petra.


image52

Och Pia eller kanske Petra, var så sööt när hon satt bredvid Karin och lyssnade på musik. Och sen i slutet när hon blev helt hysteriskt började kasta grejer omkring sig. Trodde att hon skulle ramla ner i ens knä eller nåt. Så sjukt bra hon är. Hon går från arg till glad, från elak till snäll, från kär till olycklig, och hon gör det så bra. så bra så bra så bra. jag och emelie ska se den igen. så bra var den. vill se den massor av gånger!



Kramaaar på Pia Johansson för att hon är så grym!

trötter här

Jag har kommit på varför det alltid blir så stökigt i rummet så fort man har städat, går typ två dagar så är det stökigt igen. Det är för att man har så mycket läxor och sånt. prov varje vecka och så "vanliga" läxor. jag fattar inte hur mycket dom tror att man ska hinna med. Jag är så trött på skolan! Och det blir ju inte bättre av det är grått väder hela dagarna. fast idag var det sol och då kändes allt mycket bättre, men när vi slutade och jag skulle gå hem så hade solen gått i moln och det var grått! så elakt. Men nu är det bara två veckor kvar, sen är det ledigt från skolan i nästan fyra veckor. U N D E R B A R T. fast det är ju prao i två veckor men vadå, jag slipper ju skolan.

Jag blir allvarligt GALEN på mitt hår. jag vet inte vad jag ska göra med det. jag måste boka tid på Education, och säga att dom får göra typ vad dom vill mitt hår, bara det blir bra. jag kan inte ens ha en vanlig tofs, det blir bara dumt. jag kan inte ha tofst och inte utsläppt...så hur ska jag ha det? hjälp.

Sitter och tittar på Eva & Adam - fyra födelsedagar och ett fiasko egentligen så är den inte så bra men jag tycker ändå om den.  förresten, på Tisdag ska jag vara  statist i en ICA-reklam. Väldigt roligt ska det bli! fast jag ska vara i studion klockan 7.30..jobbigt. men emelie skulle sjussa mig :). syster  som har körkort är super. en tjej som har hand om reklamfilmen ringde nyss så jag gick in i emelies rum för att prata eftersom att det brusade i telefonen eftersom att datan och TV.n är på, men jag skulle aldrig gått in i dit för jag hittade massa godisnallar från LIDL...jag ska ju inte äta massa onyttigt. dumt. men det är ju fredag...och jag är väääldigt trött. men jag har iaf inge prov nästa vecka, det är bra. gick ganska bra på SO-provet idag, och på måndag måste jag lämna in svenska reflektionen, så jobbiga frågor.."trött man bLir" bara emelie som fattar....

Johnny Cash är bra.

Perspektiv

igår var jag hos Martin :). Det var kul. Vi skulle titta på Hotelliggaren men den funkade inte i hans DVD så vi bläddrade lite på TV:n och spelade gitarr :). Han spelade tabulaturen till Overdosing with you och den skrev jag precis ut så nu ska jag ochså lära mig den. sen försökte vi komma på mest konstiga saker, han vann för han kom på att vi kunde kolla om jag fick plats under hans säng och jag fick plats :). Sen låg jag benen under sängen och överkroppen utanför sängen och såg hans rum i ett annat perspektiv:

- Nu ser jag ditt rum i ett annat perspektiv..
- Ja...

Helt plötsligt dyker ett huvud upp mitt emot mitt huvud.
- Bakoframperspektiv..
jag skrattar.
hans ben är fortfarande i sängen men hans huvud ligger liksom på golvet
- Fiskperspektiv..
ASGARV!!!

gah, det var så himla kul ! asså shit. jag fick ont i magen. skrattattack ! haha. sen gjorde han kullerbytta. haha. det var kul. sen ringde emelie och sa att hon var på väg hem. så jag stannade kvar hos Martin tills hon kom. och när klockan var typ 00.50 så var vi trötta så martin började göra fuskarmhävningar (hur stavas det?). men då sa jag att han fuskade och så gjorde jag fem riktigta armhävningar. *kände mig duktig*.

Idag har jag städat. jag har plockat undan allt som låg i min bokhylla (alltså allt som inte skulle vara där, strumpor, vattenglas, osv) och nu när allt sånt är borta så känns det typ tomt i hyllan fast alla prydnadssaker är kvar, haha.
om en och en halv timme ska jag ner till NOVA och snacka med Johannes om min roll.
det snöar ute...jobbigt. jag vill att det ska vara vår. ush bara jag tänker på att gå ut så börjar jag frysa..förresten. jag kom på en sak idag; jag fick ju en "deppiglåda" av Amira i julklapp, alltså en låda med massa lappar i, och varje gång jag är ledsen eller på dåligt humör eller något så kan jag ta en lapp så blir jag glad :). och hon hade gjort den så fin med julklappspapper runt om. men pappret är ju juligt och grönt så det passar inte in i mitt rum..men jag har ju massa fint tyg som jag köpte på IKEA förut så jag ska göra ett omslag till min deppiglåda. smart va? ja jag vet.

Jag beundrar mig själv. emelie har ju sovit i mitt rum i typ 2-3 veckor nu. och det har varit så myysigt. men nu är dånet i hennes rum fixat så nu sover hon inne hos sig igen. men för att återgå till det jag skulle prata om; varje kväll så har vi somnat ganska sent och varje morgon har jag varit skiittrött och inte velat gå upp till skolan. har känt nästan varje morgon att jag verkligen inte vill gå till skolan. speciellt när jag vet vilka lektioner jag ska ha. MEN - trots att jag verkligen verkligen inte velat gå till skolan så har jag gått upp varje morgon, och gjort mig i ordning och gått till skolan, även fast det ibland har varit kallt ute och fast jag har sett hur emelie legat kvar i min säng pch sovit, trots det så har jag gått upp varje morgon. Jag beundrar mig själv.

Min och Jennas pizza blev misslyckad på hemkunskapen. när degen låg på bordet, så sa jag:

- Vi lägger på tomatsåsen nu.
- Okej.
Vi brer på tomatsåsen. Barbro (lärare) kommer.
- Nej men hörni.. Vad gör ni för något? ni har ju inte lagt den på plåten..!
Vi tittar först på degen sen på varandra..sen börjar vi skratta.
Nu har vi problem. hur ska vi lösa detta?
- Vi får väl försöka lägga på den på plåten...
- Men den kommer aldrig gå, säger Barbro.
Barbro och jag försöker lägga upp den på plåten men det går inte bra. Barbro går.
- Vi kan väl göra en inbakad pizza då?
- Ja det var smart. Bra elin.
vi lägger på all ingredienser. och rullar ihop pizzan. mycket fyllning hamnar utanför eftersom att det är hål i degen. efter stund när degen varit inne i ugnen ska jag ta ut plåten. jag lägger plåten på diskbänken men jag gör det lite hastigt så bakplåtspappret glider iväg lite. jag tänker : jag ska bara dra tillbaka pappret så det hammnar i mitten. mycket rikitgt så gör jag det. pyyysssssssccchh låter det.
- AJ SOM F******N.
Ja, jag har bränt mig !

Det gjorde så sjukt ONT! hade jag varit hemma då så hade jag börjat gråta. men jag gick till syster och fick brännsårsplåster. och nu känns det bra igen.
det här inlägget blev vääääldigt lååångt.